سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی انواع عروس هلندی

عروس هلندی (cockatiel) که به نام های پرنده ویرو یا کواریون نیز شناخته می شود، طوطی های کوچک بومی استرالیا هستند که از شاخه کاکادو ها می باشند و در حال حاضر به عنوان کوچکترین عضو، در خانواده کاکادو نیز شناخته می شوند. این گونه از پرندگان به دلیل زیبایی و پرورش نسبتا آسان بعد از طوطی ها، دومین پرندگان خانگی محبوب برای نگهداری در قفس در سراسر دنیا هستند.

در ابتدا نویسنده و طبیعت شناس اسکاتلندی رابرت کر در سال 1793 میلادی به تحقیق درباره این نوع طوطی ها و سپس توصیف آنها پرداخت و دلیل نام گذاری این پرندگان را اولین گروه اروپایی دانست که برای نخستین بار به زیستگاه بومی استرالیا رفتند تا این پرندگان را ببیند و به دلیل زیبایی آنها را (nymphs) یا پرندگان افسانه ای نامیدند، و بعدها لقب هلندی برای اشاره به زیستگاه، به آن ها داده شد. این طوطی ها در تقسیم بندی در شاخه طوطیان دم پهن قرار می گیرند و به عنوان زیر خانواده کاکادو های تیره شناخته می شوند.

عروس هلندی
عروس هلندی

توصیف عروس هلندی

عروس های هلندی تاج های نسبتا بلندی و زیبایی دارند که نشانگر وضعیت عاطفی پرنده است و مواقعی که او هیجان زده می شود و یا تعجب میکند تاج او به طور چشمگیری عمودی می شود، در حالت عادی و آرام تاج به صورت مایل است و هنگام خشم و دفاع از خود روی سر صاف می‌ شود. این طوطی تاج خود را هنگام خستگی بالا می دهد و نوک تاج معمولا در این حالت به سمت بالا خم می شود. دم این نوع طوطی ها بلند است و نصف طول آن ها را که بین 30 تا 33 سانتی متر است، تشکیل می دهد. اگر به  پرهای این طوطی نگاهی بیندازیم رنگ عمدتا خاکستری با لبه های سفید دارد. صورت عروس های هلندی نر نیز زرد یا سفید است در حالی که عروس های ماده صورت خاکستری یا خاکستری روشن دارند و هر دو جنس یک ناحیه گرد نارنجی در کنار گوش خود دارند که به گونه های چدار نیز شناخته می شود و در جنس نر رنگ این قسمت پر رنگ تر از جنس ماده است. با این تفاسیر امکان تشخیص بصری عروس تر از ماده امکان پذیر است.

عروس های هلندی صداهای زیبایی دارند و می توانند صداهای محیط را نیز تقلید کنند و با آموزش به آنها کلمات و عبارات را هم می توان از آنها شنید که این تنوع صدا ها در جنس نر بیشتر دیده می‌شود.

جهش های رنگی

در سراسر دنیا تا به حال 22 رنگ متفاوت از عروس های هلندی یافت شده است که 8 مورد از آنها منحصرا به استرالیا تعلق دارند.عروس هلندی های وحشی خاکستری هستند و تفاوتشان قابل مشاهده است. عروس هلندی های نر معمولا دارای سر های زرد و عروس های ماده سر های خاکستری رنگ دارند. عروس هلندی هایی با سن پایین تر معمولا ویژگی های مانند عروس ماده دارند با این تفاوت که نوکشان صورتی تر است.

انواع عروس هلندی

عروس هلندی ها انواع مختلفی دارند که در اینجا به چند نمونه از محبوبیت ترین و شناخته شده ترین آنها اشاره می‌کنیم:

نژاد خاکستری (grey)

رایج ترین گونه مربوط به عروس های خاکستری می باشد و انواع وحشی این نوع طوطی ها که از طبیعت گرفته شد و به عنوان پرنده خانگی شناخته شد نیز خاکستری هستند. رنگ بدن و پرها عموما خاکستری است و بال های پرنده حاشیه های سفید دارد. لکه نارنجی رنگ روی گونه های این نژاد نیز مانند سایر نژادها قابل مشاهده است و یکی از راههای تشخیص جنسیت این نوع طوطی ها به شمار می رود که معمولا بعد از 1.5 سالگی و پس از پس ریزی به صورت بصری قابل تشخیص است.

نژاد زرد صورت(yellow_face)

این نوع نژاد بسیار شبیه به نژاد خاکستری می باشد با این تفاوت که روی گونه آنها به جای نارنجی زرد است، همچنین ممکن است دارای پرهای زرد رنگ در بالای سر باشند اما بدن آنها سفید یا خاکستری است زیرا جهش های رنگی جایی جز روی سر رخ نمی دهند.

نژاد صورت سفید(white_face)

این گونه همانند گونه های داری صورت زرد بدن خاکستری و یا سفید خود را حفظ می کنند، اما هیچ گونه لکه نارنجی یا زردی روی گونه آنها نیست. نرهای بالغ سرهای سفید دارند که گاها لکه های خاکستری روی آن مشاهده می شود و ماده ها عمدتا سرهای خاکستری رنگ دارند. این نژاد دارای تنوع متعدد در رنگ و نوع پرندگان می باشند که در اثر ترکیب و آمیزش این نژاد یا دیگر نژاد ها به وجود آمده است، که میتوان عروس هلندی های خاکستری صورت سفید، مرواریدی صورت سفید، دارچینی صورت سفید و …  را در اثر ترکیب ها نام برد.

نژاد مرواریدی(pearl)

نژاد های مرواریدی از نظر داشتن یک سری لکه ها روی سر، بدن و بال هایشان منحصر به فرد هستند، که این لکه ها را مروارید می‌نامند و دلیل نام گذاری آنها نیز همین لکه ها می باشد. این لکه ها معمولا سفید هستند. این نژاد عروس هلندی ها داری گونه های نارنجی هستند و گاها نیز لکه های زرد کم رنگی روی صورت آنها وجود دارد. جالب است بدانید که عروس های نژاد مرواریدی اکثر ماده هستند.

نژاد نقره ای(silver)

این نوع عروس های هلندی داری جهش های ژنی رنگدانه های متعددی هستند که بر روی رنگ اصلی آنها تاثیر می گذارد و باعث می شود پرهای آنها نقره ای به نظر برسد. آنها روی پرهای بال و دم لکه های سفید دارند و گونه هایشان زرد یا نارنجی رنگ است. پرهای تاج سر این عروس هلندی معمولاً رنگ زرد دارد. ماده ها با رنگ کدرتری قابل تشخیص می باشند.

نژاد دارچینی(cinnamon)

نژاد دارچینی بدنه قهوه ای مایل به زرد دارند که کسل کننده به نظر می رسد و لکه های خاکستری در زیر و بر روی بال هایشان به چشم می خورد. چشم های این نوع عروس هلندی معمولاً قرمز است. ممکن است سر سفیده آنها کمی زرد به نظر برسد.

 

عروس هلندی
عروس هلندی

نژاد ابلق(pied)

این نوع نژاد دارای لکه های سفید با رنگدانه های خاموش در اندازه های متفاوت در سراسر بدن شان هستند، این لکه ها ممکن است در هر کجای بدن آنها وجود داشته باشد به همین دلیل است که هیچ کدام از پرندگان این نژاد شبیه یکدیگر نیستند و تشخیص جنسیت نیز بسیار مشکل است و تنها راه تشخیص آزمایش خون می باشد. عروس هلندی های نژاد ابلق دارای گونه های نارنجی و پرهای بالایی زرد رنگ هستند آن ها همچنین دارای چشم های تیره تر و پاهای روشن تر نسبت به نژاد خاکستری می باشند. می توان گفت که حدودا 70 درصد بدن آنها را رنگ زرد و 30 درصد را رنگ خاکستری تشکیل می دهد.

 

عروس هلندی

عروس هلندی

نژاد لوتینو (lutino)

در بدن این نژاد ملانین ترشح نمی شود بنابراین رنگ خاکستری تولید نمی‌کند و تماماً سفید رنگ هستند. گونه های نژاد لوتینو نارنجی است و در چهره آنها و انتهای بال هایشان عموماً رنگ زرد دیده می شود.

نژاد آبی(blue)

عروس هلندی های نژاد آبی کاملاً سفید هستند اما لکه های آبی و یا سیاه روی دم های خود دارند. این نوع نژاد هیچ لکه نارنجی یا زرد رنگی روی سر خود ندارد. این پرندگان از نادرترین انواع عروس هلندی ها می باشند.

نژاد زرد کمرنگ( light yellow)

عروس هلندی نژاد زرد کمرنگ ظاهراً تفاوت چندانی با نژاد مرواریدی ندارد، اما این نوع نژاد هیچ گونه صدایی از خودش تولید نمی کند.

نژاد آلبینو(Albino)

این نوع طوطی ها داری ویژگی های منحصر به فرد و زیبایی های چشمگیری می باشند و از این رو در دسته گران قیمت ترین نوع عروس های هلندی قرار دارند. پرندگان این نژاد دارای بدن، سر و پرهای کاملاً سفید و هستند و هیچ گونه لک روی بدن یا پرهای خود ندارند، چشمان نژاد آلبینو قرمز است و کف پای این نژاد رنگ صورتی دارد. عروس هلندی آلبینو انواع مختلفی مانند چشم شرابی، دوکت و لوتینو دارد. باید بدانید که به دلیل شباهت این نژاد با نژاد وایت فیس بسیاری از افراد این دو را با هم اشتباه می گیرند پس توجه به هر 3 ویژگی به تشخیص این دو نژاد کمک می کند.  برای دانستن نوع جنسیت نژاد آلبینو حتماً باید از روی رفتار و حرکات او جنسیت را تعیین کنید زیرا تشخیص جنسیت از راه های دیگر بسیار مشکل می باشد یا در موارد ضروری تر از آزمایش خون استفاده کنید. لازم است اشاره کنیم که برای داشتن یک طوطی آلبینو، حتماً دو نسل قبل باید آلبینویویی خالص باشند.

 

عروس هلندی
عروس هلندی

نژاد گلباقالی(pearl)

عروس های نژاد گلباقالی را می توان از راه راه بودن یا لک داشتن روی بدن و پرها به راحتی تشخیص داد. چهره و گردن و کاکل گلباقالی ها معمولا زرد رنگ است و پرهای روی بدن ترکیبی از رنگ های خاکستری، سیاه، سفید و نارنجی است. پرندگان این نژاد هم مانند نژاد مرواریدی اکثرا ماده هستند.

حال که با عروس هلندی ها آشنا شدیم و انواع مختلف آنها را شناختیم بهتر است کمی درباره نگهداری آنها در خانه بدانیم زیرا داشتن عروس هلندی ها ملزم به دانستن و رعایت کردن نکاتی جهت رفع نیاز آنها و افزایش طول عمر آنهاست.

 

عروس هلندی

 

محبوبیت عروس هلندی ها

دوست داشتنی بودن، جذاب بودن و زیبا بودن باعث شده تا عروس هلندی پرطرفدارترین پرنده خانگی در آمریکا شود.

دلایلی دیگری نیز وجود دارد که عروس های هلندی یکی از محبوب ترین و ارزشمند ترین پرندگان در سراسر دنیا هستند این طوطی های استرالیایی لاغر اندام می توانند هم نوازشگر و هم جسور باشند. این طوطی ها همچنین می توانند کنجکاو و در بسیاری از مواقع جذاب باشند. با یک عروس هلندی در خانه، احتمالاً شما دارای یک دوست پر سر و صدا می‌شوید که در مواقع دیدن شخص یا شی مورد علاقیشان و یا انعکاس تصویر خودشان در آینه سوت می کشند، و زمان هایی که سوت نمی‌زنند و آواز نمی خوانند روی شانه فرد مورد علاقه خود استراحت می کنند و لذت میبرند، پس یک عروس هلندی سالم و اجتماعی می تواند بهترین گزینه برای داشتن حیوان خانگی در خانواده باشد زیرا برای زندگی در آپارتمان نیز مناسب می باشد.

نگهداری از عروس هلندی در منزل

اولین گامی که باید در جهت نگهداری از پرندگان در خانه برداریم تهیه یک قفس جادار و بزرگ است که پرنده به راحتی در آن جا به جا شود و بتواند بازی کند زیرا قفس حکم خانه پرنده را دارد. در هنگام خرید قفس به جنس میله های آن دقت کنید زیرا عروس های هلندی می‌توانند به راحتی با منقار خود آنها را از جا بکند از این رو پیشنهاد ما به شما این است که جنس استیل استنلس را تهیه کنید. یکی دیگر از فاکتورهایی که باید به آن توجه کنید فاصله ی میله هاست که در قفسی که برای پرنده تک تهیه می کنید و حداقل 24×24×24 سانتی متر است، نباید بیشتر از 5/8 میلی متر باشد. وجود میله های افقی روی قفس برای بالا رفتن عروس هلندی از قفس به سرگرم کردن او کمک میکند، فراموش نکنید که با قرار دادن یک تاب چوبی یا یک اسباب بازی در داخل قفس نیز می توانید آنها را بسیار خوشحال کنید.

نکته دیگری که بسیار حائز اهمیت است مسئله غذای این پرندگان است، امروزه شرکت های تجاری زیادی به تولید غذاهای پرندگان و حیوانات در بسته بندی های مختلف پرداخته اند که شما می توانید این بسته ها را خریداری و استفاده کنید یا می توانید ویتامین های مورد نیاز بدنشان را با سبزیجاتی نظیر کرفس، جعفری، نخود فرنگی و اسفناج تامین کنید یا میوه هایی مثل سیب یا موز را کاملا له کنید و جلوی آنها بگذارید. تخم مرغ پخته شده رنده یا له شده نیز یکی دیگر از علاقه مندی این پرندگان به حساب می آید که خواص بسیاری نیز برای آنها دارد. اگر می خواهید از دریافت انواع ویتامین های مورد نیاز بدنشان مطمئن شوید می توانید در آب شیرینی که روزانه در قفس قرار می دهید مقداری مواد معدنی و ویتامین اضافه کنید.

عروس هلندی ها عاشق نظافت و تمیز کردن خودشان هستند، این را همه افرادی که صاحب یکی از این پرندگان می باشند به خوبی درک می کنند. با قرار دادن یک کاسه آب در قفس یا بیرون از آن و یا حتی با باز کردن شیر آب با دمای مناسب و فشار کم می توانید ببینید که چطور خودشان از پس استحمام و شستن خودشان برمیایند. شما می توانید با مشاوره گرفتن متخصصان در این زمینه در زمان های مناسب پرهای آنها را کوتاه کنید و ناخن هایشان را سر و سامان دهید. گذاشتن تکه از چوب درخت افرا و یا بلوط در قفس به آنها کمک میکند تا منقارشان را تمیز کنند و آن را تیز نگه دارند.

بخش داخلی قلب تپنده و مهم‌ترین بخش یک بیمارستان دامپزشکی است. خدمات بخش داخلی به دو قسمت عمومی و تخصصی تقسیم می‌شود.

خدمات عمومی شامل واکسیناسیون و چکاپ‌های دوره‌ای، صدور گواهی سلامت و شناسنامه، کاشت میکروچیپ، درمان‌های انگلی و صدور گواهی خروج ازکشور می‌شود.

خدمات تخصصی بخش داخلی، شامل بخش تخصصی قلب، عفونی، پوست و مو، چشم، غدد، مامایی، باروری و تلقیح مصنوعی و ICU می‌شود.
365 روز از سال به صورت 24 ساعته
شما می توانید در بخش داخلی در هر زمانی از روز در کمترین زمان ممکن با پزشک معالج خود به صورت غیر مستقیم و مستقیم در تماس بوده و از فرآیند درمان مطلع باشید